Çevreye Duyarlı Hizmet Üretmek Temel Hedefimiz

Güvensan CEO’su Münteha Adalı: “Çevreci kültür çalışma disiplinimiz gereği; kimyasal seçiminden kullandığımız ekipmanlara ve atıkların etkili yönetimine kadar birçok noktaya dikkat ediyor, çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve çevrenin korunmasına özen gösteriyoruz.”

Bu sektörde faaliyet gösteren firmalar, çalışanlar ve hizmeti satın alanlar tarafındaki boşluk ve ihtiyaçlar nedeni ile Güvensan olarak farklı birçok sosyal girişimcilik ve sosyal sorumluluk anlamında birçok proje yaptık” açıklamasını yapan Güvensan CEO’su Münteha Adalı, Güvensan Akademi’de sektöre vasıflı eleman yetiştirdiklerinden bahsederek sözlerine şu şekilde devam etti: “Ayrıca Housekeeper;Kusursuz Ev İşleri Eğitim Projesi ile ev hizmetlerinde çalışan ve bu konuda hizmet veren firmalara yönelik eğitim projesi geliştirdik. Belediyeler ile ortak çalışmalar yaparak ev hizmetlerinde çalışacak kadınlarımıza sosyal sorumluluk olarak sertifika programı dahilinde eğitimler düzenledik ve yaklaşık 500 kadına ulaştık.

Greenstep projemizle ise Sistemli Tesis Hizmetleri Eğitim Proje ve Danışmanlığı kapsamında hizmet veriyoruz, bunu ‘Haddimizi Aştık’ dediğimiz bir proje olarak tanımlayabiliriz.İnşaat firmalarına, mimarlık ofislerine ve müşterilere binalarının yapımında kullanılacak malzemelerin seçimi ve bakımları konusunda farkındalık eğitim ve danışmanlığı veriliyor. Mevsimsel ihtiyaçlara yönelik diğer hizmetlerimiz ile yolumuza devam ediyoruz.”

 

“GERİ DÖNÜŞÜM KÜLTÜRÜ ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYOR VE EDECEĞİZ”

“Kurulduğumuz yıl olan 1992’den bu yana çevreye duyarlı hizmet üretmek temel hedefimiz oldu. Bu nedenle firma logomuz kocaman yeşil bir çınar yaprağı…” diyen Adalı, “Çevreci kültür çalışma disiplinimiz gereği;kimyasal seçiminden kullandığımız ekipmanlara ve atıkların etkili yönetimine kadar birçok noktaya dikkat ediyor, çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve çevrenin korunmasına özen gösteriyoruz. Bu konuda yıllarca gereksiz şeylerle uğraştığım yönünde çok eleştiri alıyordum. Ama aklın yolu bir, doğru eninde sonunda hak ettiği değeri buluyor. Bitki bakımından çıkan atıkların organik gübre olarak kullanılması, plastik bidonların projelerden alınması ve çöpe atılmaması gibi geri dönüşüm kültürü çalışmalarımıza devam ediyor ve edeceğiz” dedi. Merkez ve saha yönetiminde etkin olarak teknolojiden faydalandıklarını dile getiren Adalı, “Tablet kullanımı ile saha-merkez etkin iletişimde olup, hizmet kontrolü yapılmaktadır.

Bununla birlikte tüketici ihtiyaçlarına yönelik danışmanlık ve eğitim projelerimiz de b ulunuyor. Bu projelerimizden hizmet veren firmalar da faydalanabilir. Bu eğitimler ile sektöre vasıflı eleman yetiştirmek için çalışmalar yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

“HAKSIZ REKABETİ ENGELLEMEK VE EN BÜYÜK KAYNAĞIMIZ OLAN İNSANIN HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULMASINA ARACILIK ETMEK İSTİYORUZ”

Gelecek dönemlere ilişkin planlarından bahseden Adalı, “Sektörü iyileştirmek, müşterilerin hizmet satın alması konusunda farkındalıklarını artırmak, bizlere ve sektöre olan güvenin artması için sektörde bulunan firmalar ile bulunduğumuz koşulları değerlendirmek ve iyileştirmek adına bir workshop yapmak öncelikli planlarımız dahilinde yer alıyor. Özetle haksız rekabeti engellemek ve en büyük kaynağımız olan insanın hak ettiği değeri bulmasına aracılık etmek istiyoruz. Bizler eğitim başta olmak üzere sosyal imkanlardan payını alamayan mavi yakanın sesi ve koruyucusu olmalıyız. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin mutlaka insana ihtiyaç olacaktır” diyerek sözlerine son verdi.

Bir yanıt yazın