IWEC’ten “Yılın kadın girişimcisi” ödülü

Uluslararası Girişimci Kadınlar Zirvesi (IWEC) dünyanın zor işleri başaran kadınlarını temsil ediyor. 2006 yılında Barcelona ve Manhattan Ticaret Odaları tarafından kurulan ve ABD Dış İşleri Bakanlığı tarafından desteklenen IWEC, küresel ölçekte kadın girişimciliğine katkıda bulunuyor. Her yıl düzenlenen ödül töreniyle uluslararası pazarda faaliyet gösteren veya göstermek isteyen kadınları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Avustralya’dan Güney Amerika’ya kadar kadın girişimciliğini teşvik eden IWEC ağındaki kadın girişimciler, yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmini temsil ediyor. IWEC her yıl başarılı girişimci kadınları ödüllendiriyor. Ödül alacak olanlar, IWEC ağında bulunan ticaret ve sanayi odaları tarafından yapılan bir çalışma sonucu tespit ediliyor.

IWEC bu sene “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülünü Güvensan Şirketler Grubu Ceo’su Münteha Adalı’ya verdi. Münteha Adalı ile geçen sene Aralık ayında biraraya gelmiş ve tüm genç kadınlara cesaret verecek, onları yüreklendirecek başarı hikayesini dinlemiştim.

Adalı; girişimci, restoran sahibi, sivil toplumcu, melek yatırımcı ve bir anne…Cesur, kararlı, iş hayatına atıldığı ilk günden itibaren kendi ayakları üzerinde durmaya karar veren, başkalarının korktuğu alanlara kormadan adım atan ve attığı her adımda başarılı olan bir kadın. Münheta Adalı, ortağı olduğu Güvensan Tesis Hizmetleri şirketinin yanı sıra, By Adalı adındaki yeni nesil esnaf lokantasını yönetiyor. Kadın Girişimciler Derneği (KAGİ- DER), Women Presidents Organisation (WPO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi. Tüm bunların yanında ARYA KadınYatırım Platformu’nda melek yatırımcı olan Adalı, genç girişimci kadınlara el veriyor, deneyimini, hayata olan tutkusunu onlarla paylaşıyor.

Münteha Adalı’nın, başarının sırrını açıklar nitelikteki şu sözlerini yeniden hatırlatmak isterim: “Kadınların önce kendilerini keşfetmeleri gerekiyor. Kendini keşfet, kendinden vazgeçme, sağlam insanlarla yol al. Herkes kendi hikayesini kendisi yazacak. İnsanı başarıya götüren temel unsur, insani duygularını koruması. Kazandıklarını diğerleri ile paylaşmaktan vazgeçmemesi.”

Bir yanıt yazın